duminică, 10 iulie 2016

Aveți grijă ce plantați...

   Toate sentimentele și gândurile noastre le purtăm în noi, precum o plantă poartă în ea semințele, iar când acestea ajung la maturitate cad pe pământ și prind încet din nou rădăcină, așa se înmulțesc și sentimentele, fie bune sau rele.
   Pe acest principiu simplu funcționează totul în acest univers... dacă plantezi o ghindă va crește un stejar, nu un brad, dacă te porți urât cu ceilalți nu va mai vorbi nimeni cu tine, dacă oferi iubire vei primi iubire...
   De aceea trebuie sa ne avem grijă atât de noi, dar în același fel și de ceilalți, exact așa cum am vrea ca și ei să se poarte cu noi.
   Și nu trebuie sa ne lăsăm mânați de răutate și sentimente negative, trebuie să încercăm să ne detașăm de ele, fiindcă tot ce reușesc acestea să facă e să ne chinuie și cu timpul vor deveni din ce în ce mai multe.
   Nu zice nimeni că trebuie să devenim sfinți peste noapte, fiindcă este imposibil, dar putem încerca să avem mai multă răbdare cu cei din jur, să ne zâmbim mai mult unul altuia și să ne iubim persoanele apropiate un pic mai mult.
   Iar prin răbdare nu mă refer la a accepta pasiv lucrurile rele pe care alți ni le fac, prin răbdare se poate înțelege înfruntarea acestora dar cu lipsa furiei și a răutății față de persoanele în cauză. Trebuie să simțim o anumită compasiune pentru aceea persoană și să ne gândim de ce a înfăptuit persoana respectivă aceea  greșeală față de noi și mai mult ce am fi făcut noi dacă eram în locul ei. Fiindcă cu siguranță că și noi am greșit cuiva, odată.
  Dacă facem astfel nu ne-am mai supăra nici noi și nu am replanta semințele răutății atât în noi cât și în ceilalți. Pe măsură ce reacționăm diferit la vechile obiceiuri, începem să observăm schimbările, dacă la început ne enervam imediat și stăteam supărații timp de câteva zile, încet o să ajungem la performanța de a renunța la furie în câteva ore sau de ce nu chiar de tot.
   Și e important de ținut minte că prin renunțarea la aceste sentimente nu le reprimăm, reprimarea însemnând negarea, nu înțelegerea lor.
   Așa că, aveți grijă ce semințe plantați, să răsară numai BINE !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu