sâmbătă, 6 decembrie 2014

O nouă zi, un nou început !

   Fiecare dimineaţă ne oferă-n dar, pe lângă cele 24 de ore, un nou început, astfel ca noi să putem să trăim acea nouă zi într-un mod mai bun şi mai plăcut, decât cea din urmă. Noi avem capacitatea de a ne începe acele 24 de ore cu o stare de pace prezentă în noi înşine, în tot ceea ce gândim, vorbim sau facem, plini de bucurie şi fericire.
   Întrebarea nu este dacă ea există în noi, ci dacă avem puterea să o găsim şi să ne setăm la aceeaşi fregvenţă cu ea, fiindcă nimeni nu trebuie să călătorească la sute de kilometri distanţă pentru a se putea bucura de cerul albastru, sau de floriile câmpului, este suficient să ieşim afară şi să privim cerul sau ne uităm la o floare şi să-i zâmbim.
   Noi putem să ne punem la unison cu fericirea care este pretutindeni, mergând pe jos, zâmbind unui copil, mâncănd o înghetată sau privind floriile din propria gradină, într-un cuvânt făcând lucruri mărunte care ne fac să ne simţim fericiţi. Însă din păcate deşi ştiim foarte bine să ne facem planuri de viaţă, nu suntem la fel de pricepuţi când vine vorba de a ne trăi efectiv viaţa.
   Fiecare pas pe care îl facem, fiecare respiraţie poate fi plină de bucurie, pace şi seninătate, tot ceea ce trebuie să facem este să devenim conştiienţi de momentul prezent şi astfel vom mai fericiţi şi mai plini de compasiune faţă de tot ceea ce ne înconjoară.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu